Ez a honlap cookie-kat használ. Elfogadása kényelmesebbé teszi a böngészést a látogatók számára.

B kosarak vidéke

Nem tudni, hogy ki és mikor döntötte el, hogy Magyarországon csak kicsi és átlagos mellű nők élnek. Pedig a melltartó kínálat alapján erre lehet következtetni

Külföldi kirándulásaim alatt nem csak azzal szembesültem, hogy nincsenek cigi csikkek az utcákon, és be lehet vinni a kutyusokat az üzletekbe, hanem azzal is, hogy a fehérnemű boltok, vagy akár a nagy fast fashion üzletek is roskadásig vannak nagyobb méretű cicifixekkel. Valaki egyszer azt mondta, hogy: „itten bizony a Kárpát-medencében a honleányok keble kisebb, mint nyugaton?” Másra nem tudok gondolni. A C kosár ugye kicsit nagyobb az átlagnál, de még mindig nem beszélhetünk orbitális méretről, mégis elmarad a hazai boltok kínálatából. Néha-néha ki lehet fogni pár modellt, (ezek is inkább nagyobbak, mint szebbek) de alapvetően nem jellemző, hogy 80 B fölé lőnek.

 

Nyugodtan kellemetlenül érezhetik hát magukat azok a nők, akik C kosaras melltartót, ne adj’ isten, még nagyobbat hordanak. Nekik kínszenvedés, óriási mizéria fehérneműt vásárolni, ha pedig szettet vennének…no azt sürgősen felejtsék is el!

 

A minap bementem az egyik spanyol fehérnemű óriás üzletébe, ahol örömmel nyugtáztam: a 4-es méret (igen, XS, S…stb alapján, nem kosár szerint csoportosítják a modelleket) mellett megjelent egy igen rövid sor, ahol 5-ös méret is helyet kapott. Nagy izgalommal vittem be két különböző fazont a próbafülkébe, ám gyanúsak voltak nekem. Nem hiába, hiszen ügyesen a körméretnek szólt az 5-ös: 85-90-es méretnek felelt meg, természetesen B kosárral.

 

 

 

Hol itt az igazság? Hol tudnak a kicsit dúsabb keblűek melltartót vásárolni? Persze, a klasszikus fehérnemű boltokban, a neves márkák darabjaiból időnként ki lehet fogni szépeket, (pl: Triumph, Sariana, Bahama) de ez sem tuti megoldás, pláne nem akkor, ha éppen nincs kedved tízezer fölötti összeget fizetni egy melltartóért. A webshop lenne jó megoldás, de a melltartó téma pláne kényes: próba nélkül teljesen esélytelen. Maximum akkor jó, ha egy bizonyos márka, bizonyos fazonjából tudod mekkorára van szükséged, évek óta ragaszkodsz hozzá. Akkor nem tudsz mellényúlni.

 

Végigjárván a különböző üzletek fehérnemű osztályait, arra jutottam, hogy néhány bolt azért valóban gondol a cicisebb nőkre. A C&A-ban általában szetteket is találni, igazán szépek és jó fazonúak a fehérneműik. Viszont nem viszik túlzásba az árukészletet, általában 1-2 méretsor van boltonként. A H&M fehérneműosztálya érdekes: van, hogy még D-kosaras melltartók is vannak, de ők is a B felé tendálnak. Azért át kell néha bogarászni a felhozatalt, mert vettem már gyönyörű, H&M C-kosaras melltartót a Vörösmarty téren lévő üzletben. Érdekes szereplő a tini korosztálynak belőtt New Yorker, de azt kell mondanom, hogy mindig találni szép fehérnemű szetteket, C, sőt, D kosárig! Nagyon át kell mazsolázni a fazonokat és mintákat, mert bizony nem csak az ízlésről híresek, (ugye te sem szereted a „nonfi” mintás, UV-szín csodákat?) de kifejezetten gondolnak a B kosár feletti hölgyekre is. A Tezenis és az Intimissimi teljesen felejtős, de lassan kezem azt hinni, hogy azoknak is, akik természetes mellekkel élnek. Ugyanis elég érdekes fazonokkal bombázzák a népet: műmellen biztos remekül mutatnak! A Women’s Secret mintás, bohókás darabjai csak B kosárig készülnek, de a basic modellek között néha ki lehet fogni nagyobbacskákat is.

 

 

Ti merre vadásztok magatoknak melltartókat, ha B kosár feletti a méretetek? Sokat duzzogtatok már itt, a B kosarak vidékén? Miért nincs itthon Aubade, Wonderbra, Victoria’s Secret, Secret Possessions, vagy Agent Provocateur üzlet?

 

Cincy

forrás: www.blans.hu

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír